Ny liga för tidigare Umeå-spelare

På den internationella transfermarknaden kan noteras att det blir ny liga för den tidigare Umeå-spelaren Lina Pikciute. Centern från Litauen fanns med i en av Udominates tidiga satsningar – men skador gjorde att hon inte kunde göra sig själv eller laget rättvisa och det blev SM-silver.

Sedan Umeå-tiden har Pikciute dels haft nya skador och dels provat på olika ligor. Förra säsongen fanns hon i spanska andraligan där hon snittade 9 poäng + 7 returer.

Nästa uppdrag blir att hjälpa nykomlingen Fjolnir Reykjavik i förstaligan på Island.

x x x x x

En annan notering är att WNBA-spelaren (Dallas) som förra säsongen kom till sporthallen i Umeå och hade EurpCup-show – alltså Arike Ogunbowale som då för turkiska Orman Genclik sänkte A3 Basket med sina 28 poäng – nu signat för Dynamo Kursk i Ryssland.

x x x x x

Amerikanskan Megan Walker (college UConn) gick som nionde spelare i WNBA-draften och plockades upp av Amanda Zahuis New York Liberty. När det gäller nästa säsong i Europa har forwarden Walker valt att skriva på för Sopron i Ungern.

x x x x x

Från basketligan dam i Sverige kan rapporteras att Wetterbygden Sparks förlänger med en trio unga talanger; Ebba Sjökvist (guard född 2000), Tilda Sjökvist (guard född 2003) samt Emma Johansson (forward född 2003).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.