Silly: Återvänder från Tyskland

Efter ett par år i Tyskland återvänder 26-åriga guarden Matilda Claesson hem och är klar för spel med moderklubben Södertälje BBK.

Hon har massor av rutin efter fem ligasäsonger i Telge och tre i Norrköping, plus två säsonger i Tyskland, först Braunschweig i andraligan och senast med Herner i förstaligan, klubben spelade även i EuroCup. Matilda Claesson fick i Herner inte mer än 13 minuter per match från bänken, men  var stundtals en vass inhoppare som exempelvis på fyra matcher i EuroCup sköt 6 av 10 från trepoängsland.

– Att Matilda kommer hem till Södertälje känns riktigt bra. Hon besitter mycket erfarenhet efter att ha spelat i SBL Dam totalt åtta år och nu två år utomlands, och kan beskrivas som en vältränad, hårt arbetande spelare som hela tiden söker utveckling. Utöver hennes basketkvalitéer kommer hon också att tillföra massor med erfarenhet både på planen och i omklädningsrummet, vilket behövs när vi nu tar upp några egna unga tjejer i A-laget, säger Telge-coachen Joakim Lantto.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.