Silly: Har valt ligaklubb

Efter landslagssamlingen i Södertälje har Amanda Kantzy valt klubb – Södertälje BBK.

24-åriga forwarden på 190 cm började i Spånga, gick via Alvik till basketgymnasiet i Luleå och testade även på ligaspel med Northland säsongen 2014/2015. På meritlistan finns massor av U-landskamper, främst i U18 och U20. Sedan över till USA med fem år på college. Senaste två åren på Albany där hon senioråret snittade 8,2 poäng + 6,6 returer.

Under sommaren har Amanda Kantzy via agent sökt basketjobb i Europa. Nu har allt landat hemma i Sverige.

– Det ska bli väldigt kul att komma hem till Sverige och spela för SBBK. De erbjuder grymma träningsmöjligheter och en bra basketmiljö med en gedigen organisation. Man har fostrat många svenska spelare till en hög nivå och allt detta sammantaget är grunden till mitt beslut att spela i Södertälje. Jag ser fram emot att jobba med coachstaben och laget för att kunna ta mitt spel till nästa nivå efter fem år på college, säger Kantzy till Södertälje-klubbens hemsida.

Södertälje-coachen Joakim Lantto;
– Jag lärde känna Amanda tidigt under min tid i Alvik Basket. Sedan har hon tagit steg för steg i sin basketutveckling och under college tiden har hon utvecklats ytterligare som spelare vilket visade sig tydligt på den senaste landslagssamlingen här i Södertälje. Att hon väljer att skriva på för SBBK känns motiverande där våra träningsmöjligheter ska hjälpa henne att uppfylla ambitionen om spel utomlands.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.