Hett i huvudstaden

På Umeå BSKT:s hemsida finns bland annat att läsa; Visionen är ”att etablera Umeå som huvudstad för elitbasket i Norrland”.

Om det kan väl bara sägas att det är en bit kvar. Östersund har kommit längre och i topp vad gäller epitetet basketens huvudstad har vi ännu Luleå.

I Luleå Energi Arena ligger nu ett sprillans nytt basketgolv. Byggt efter konstens alla uppgraderade regler. Se på bilden – tagen av BC Luleås Max Wiik. Vackert!

Nu hoppas Bloggen att slippa se nya golvet besudlas med halkiga och farliga reklamblaffor. Nåja, mammon lär regera, men kanske det i alla fall kan bli så att Luleå satsar på uppgraderad teknik och material när det gäller golvreklamen så att onödiga skador blir ett minne blott i huvudstaden längst i norr (?).

Umeå då? Golvet i Umeå Energi Arena Vatten är gammalt, slitet och har flera ”döda punkter”. Umeå må vinna omröstningen om ”Sveriges bästa idrottsstad” – tack vare den enorma bredden på elitidrotten (lag och individuellt) – men när det gäller anläggningarna råder defensiv snåltaktik. Inte bara basketgolvet har passerat bäst före datum, konstgräset på Umeå Energi Arena Sol, där det bland annat spelas damallsvensk fotboll. är lappat, lagat och i ett skick som får svidande kritik.

Lite mera hett i huvudstaden;

Daniel Eliasson, som gjorde en säsong i Umeå innan flytten till BC Luleå, övertygar mer och mer som golfspelare. I sommar vann han för andra året i rad klubbmästerskapet i Luleå Golfklubb. Inte nog med titeln, det är inte poängbogey vi snackar om – Eliasson noterades bland annat för tangerat banrekord med 67 slag från backtee (trots en treputt på sista greenen).

Nya tränare. Coachlöftena Jakob Sandén och Filip Mosesson kliver in som coacher i BC Luleås U19-lag. De ska jobba tillsammans med A-lagets assisterande coach Håkan Larsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.