NBA: Går att räkna ut

Efter tre spelade matcher i första slutspelsrundan i NBA går det att räkna ut lag.

Exempelvis Indiana Pacers som nu ligger under med 0-3 i matcher efter 115-124 mot Miami Heat.

Vad som stödjer det påståendet? Jo, den obarmhärtiga historiken. I NBA-slutspelet är lag som hamnar i underläge 0-3 (bäst av sju) körda. Ingen har tagit sig tillbaka. I siffror är det 136-0 i fördel till avancemang för laget som tagit grepp med 3-0 i matcher…

Det är i östra konferensen som det ser ”säkert” ut för tre lag. Förutom Miami så leder även Boston Celtics med 3-0 mot Philadelphia och Toronto Raptors har 3-0 mot Brooklyn.
Grundseriens främsta lag hade ett gupp på vägen, efter nattens vinst har i alla fall Milwaukee Bucks 2-1 på Orlando. Mycket tack vare Giannis Antetokounmpo, 12 av 14 från golvet för 35 poäng, plus 11 returer och 7 assists.

I västra konferensen lever alla fyra serierna. I natt gick Los Angeles Lakers till 2-1 efter att LeBron James med 38-12-8 lett laget till seger 116-108 mot Portland.
Utah Jazz har 2-1 mot Denver.  Los Angeles Clippers har 2-1 mot Dallas.

Nattens rysare gällde Oklahoma City Thunder mot Houston Rockets. James Hardens Rockets ledde större delen av matchen, men Thunder lyckades ta allt till övertid – där Harden vid 104-104 blev utfoulad och tvingades titta på när hans lag på fyra minuter åkte på 3-15. Slut: 107-119.
Houston leder serien med 2-1 i matcher och det finns inget klart besked när lagets Russell Westbrook kan vara tillbaka efter skada (sträckt lårmuskel).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.