Test: Snabbast i Umeå

A3 Basket Umeå har haft sin första gemensamma dag i dag tisdag. Nya truppen var samlad tillsammans med coach Janne Enjebo och assisterande tränaren Luke Haskell.

På agendan dag ett fanns bland annat styrke- och löptester i regi fystränaren Anneli Johansson.
– Vi ville kolla hur de skött sommarträningen och det var generellt väldigt bra resultat. Ett positivt och bra gäng så jag tror det blir en rolig säsong, säger Anneli Johansson.

Givetvis handlar testerna mest om vad individerna presterar för att de sedan ska kunna jämföra med sina egna resultat vid nästa testtillfälle om några veckor. Men det är förstås spännande att kolla vem som är snabbast i laget.

På sprintsträckan 30 meter var ”vinnaren” tyska landslagscentern Ama Degbeon – som tar så långa kliv, typ ett steg när andra måste ta två eller tre…
– Ama var snabbast, men bara en hundradel före två andra, berättar Anneli Johansson.

Ett nyförvärv som fick lite speciella förutsättningar är Miriam Forasté från Spanien. När hon klev av flyget i Umeå sent på måndagskvällen så hade hennes bagage försvunnit någonstans längs vägen. Så på första dagens träning sprang hon i dojjor som Gigi Mazionyte lånade ut.

Första veckan för nya A3-gänget innehåller en resa till fjällen för träning och teambuilding. På vägen hem ska svenska mästarna från 2019 stanna till i Östersund för en träningsmatch mot basketettanlaget Östersund. Uppkast ska vara klockan 14:00 söndag.

Med på fjällresan har Umeå elva spelare. De två ur truppen som saknas är Sandra Hansson, som ägnar sig år rehab för sitt opererade knä, samt amerikanska pointguarden Janee Thompson – som ska landa i Umeå kring månadsskiftet augusti/september.
– Alla papper är klara för henne, nu gäller det bara att hitta en bra flygresa, förklarar coach Janne Enjebo.

Mer läsning (Plus): Förnyat Umeå på språng för SM-guld

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.