Oroshärd i ligaklubben

Norrbottens media rapporterar om oroshärd i ligaklubben BC Luleå. I fredags testade coachen Peter Öqvist positivt för covid-19. Leder laget i hans ställe gör assisterande coachen Håkan Larsson. I söndags ska enligt uppgifter lagets tre amerikaner plus lagkaptenen Tim Kearney ha vägrat att träna på grund av klubbens hantering av smittorisken.

Klubbdirektören Lars Mosesson tonar ned situationen.
– Det är ingen fråga om någon strejk. Vi har känningar i gruppen och spelare med symtom och då för man en dialog och fattar beslut om hur man ska gå vidare. Det handlade om att en annan spelare haft symtom. I och med att träningen blev frivillig så tyckte de här killarna att de kunde hoppa över den. Det var inte som att de struntade i att komma, utan de hade en dialog med coachen om det, säger Mosesson till Norrbottens Media.

Ett antal spelare i BC Luleå testas för covid-19 under måndagen.

Diskussion pågår med förbundet om att ställa in tisdagens match mot Nässjö.

x x x x x

En helt annan notering med koppling till BC Luleå. Den italienska klubben Varese skulle dumpa svenske landslagsmannen Denzel Andersson – tog in jänkaren Jalen Jones. Då slet Jones av hälsenan i första inhoppet för Varese – så nya rapporter säger att den tidigare Luleå-spelaren blir kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.