Gäller att följa ”gameplan”

Köping Stars–Umeå BSKT ingår i den sista omgången innan basketligan herr tar ett speluppehåll för landslagets EM-kval.

– Det blir en mycket viktig match för oss, vi kommer från en siffermässigt stor förlust, även om vi var med länge mot Borås trots att vi saknade Jonathan Peleg och Cole Welle tidigt blev skadad, säger Boris Balibrea som fortsätter;

– Vi har tittat på videon och konstaterat att vi tävlade även om vi gjorde en hel del misstag. Mot Köping handlar det om att följa vår ”gameplan” och komma ut med bra energi, då har vi chans att ta en viktig seger, säger Umeå-coachen.

Köping vann senast mot nykomlingen Fryshuset. Coach ”Jotti” Nikolaidis i Stars förväntar sig dock tuffare motstånd i kväll när Umeå står för motståndet i Karlbergshallen.
– Umeå är mer strukturerat och laget har mer spelsystem än vad vi mötte i matchen mot Fryshuset, säger ”Jotti” till Köpings hemsida.

Köpings-coachen hoppas på ett fortsatt fint Starsskytte och fortsatt aggressivitet hos spelarna.
– Vi vill gärna ha Umeå efter oss i tabellen, säger han.

Noterbart är att matchen spelas på trägolvet i Karlbergshallen. Köping har flyttat tillbaka dit efter att ha spelat med dispens på platsgolv i nya Köpings bad & sport. Beslutet har tagits efter torsdagens besked om skärpta restriktioner även i Västmanland kring covid-19, vilket alltså innebär max 50 åskådare.

– Vi bedömer att vi klarar att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer även i den mindre Karlbergshallen, säger Stefan Ståhlmalm i Köping Stars sportgrupp.

Umeå BSKT åkte efter helgens match i Borås direkt till Köping och har hunnit med att träna i Karlbergshallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.