Landslagsspelare tillbaka

A3 Basket Umeå fick tillbaka sina båda tyska landslagsspelare utan bekymmer på vägen. Guarden Emma Stach och forwarden/centern Ama Degbeon spelade och vann två EM-kvalmatcher med sitt Tyskland i en ”bubbla” i Riga, Lettland.

Tyskland delar ledningen i kvalgrupp I tillsammans med Kroatien – med den förra Umeås-spelaren Ana-Marija Begic som en av de tongivande spelarna, hon spelar i princip nonstop i landslaget. Men inget är givet i den tuffa gruppen och Tyskland ska i det avslutande februari-fönstret möta både Kroatien och grupptrean Lettland som också har chans att nå EM-slutspelet 2021. I Lettlands lag finns den tidigare Umeå-centern Zenta Melnika – denna säsong i Uppsala. Hon har dock begränsad speltid i landslaget.

– Under landslagsuppehållet har vi inte varit mer än sju-åtta spelare på träningarna, det finns även de som fått ett litet break för att rehaba lite småskador. Nu när alla är tillbaka är det riktigt roligt att se den fina farten på träningarna när alla är spelsugna, säger coachen Janne Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.