Jämtland värvar igen

Då har Jämtland Basket värvat igen. Den nya importen in är amerikanen Tré Bussey. Han ska ses som ersättare för Eugene Harris som tidigare fått lämna klubben.

– Det medför alltid en merkostnad att byta spelare under säsongen och vi vill vara tydliga med att vi inte tar eller kommer att ta onödiga ekonomiska risker i dessa tider. Man kan säga att merkostnaderna för bytet av Harris nu är eliminerad och därför gav styrelsen klartecken till ”Sporten” att genomföra en rekrytering inom de ursprungliga ramarna. Med bakgrund av våra samarbetspartners insatser och förväntningar så var det heller aldrig något alternativ att inte ersätta Harris, säger Jämtlands ordförande Mikael Bernervall i ett pressmeddelande.

Den 29-årige USA-guarden har lite av en klassisk meritlista för spelare som kommer till svenska ligan, han har alltså efter college varit runt och spelat i Kosovo, Cypern, Tyskland, Polen och Quatar. han har bra siffror från Tyskland 17/18 och Polen 18/19. De senaste säsongerna verkar det ha blivit mer hackat än malet och Tré Bussey kommer närmast från en höststart i Polen där det blev några matcher i Anwil och ett par inhopp i King Szczecin. Sammantaget sju matcher i polska ligan med snitt 10 min. speltid.

– Jag har känt till Tré under några säsonger och när han dök upp på radarn så gick det fort. Han är redo, vill tillbaka till Europa och vi fick ett bra intryck av honom. Han har och kan spela både 1:a och 2:a, atletisk, kan trycka upp bollen över planen och attackera korgen. Vi räknar även med att han tar ett stort ansvar i försvaret. Han har bra storlek, är vänsterhänt, kapabel skytt och kan göra poäng på många olika sätt. Han har erfarenhet från spel i bra europeiska ligor och det är förstås en fördel. Han är ju i sin ”prime” vad gäller basketålder och vi räknar med att han ganska snabbt kan komma in i laget och hjälpa oss på flera sätt, säger Jämtlands coach Adnan Chuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.