Umeå-resa i egen bubbla

Senaste rapporten om en inställd match på grund av pandemin handlar om Mark Basket-Luleå Basket, som skulle ha spelats nu på fredag den 18 december.

Svenska Basketbollförbundet har med anledning av covid19 smitta i Mark Basket samt hög risk för ytterligare smittspridning, beslutat att ställa in matchen.

I sammanhanget kan noteras att Mark spelade match så sent som för tre dagar sedan, den 13 december, borta mot Högsbo. Och i morgon torsdag ska A3 Basket spela sin bortamatch mot Högsbo i Göteborg. Bloggen är inte medicinskt utbildad och kan inte bedöma smittorisken i en sådan kedja – men den spontana känslan är att det måste vara något av ett vågspel.

x x x x x

Umeå-laget lämnade Umeå redan vid lunchtid i dag onsdag. A3 Basket försöker sig på en egen bubbla under en roadtrip med två matcher på en resa som tar drygt fyra dagar.
– För att göra det Coronasäkert åker vi i egen stor buss, laget bor för sig själva och har matlådor med på bussen. Vi är också väldigt noga och följer protokollet med dagliga hälsokollar med alla spelarna och lämnar varje vecka rapporter till förbundet. förklarar A3 Baskets klubbchef Lotta Enjebo.

De som är med inne i ”bussbubblan” är de två coacherna Janne Enjebo och Lucas Haskell, samt tio spelare. Plus en busschaffis.

Matchen borta mot Högsbo blir en repris på tuffa SM-finalen 2019 då allt avgjordes nere i Göteborg – med guld till Umeå. Även förra säsongen var det jämna möten, lagen vann var sin gång i grundserien och totalt skilde bara två poäng.
– Vi har liknande lag med spelare som matchar upp bra mot varann, säger Janne Enjebo.

Efter besöket i Göteborg ska Umeå-gänget sedan vidare till Huskvarna för lördagsmatch mot Wetterbygden.

x x x x x

Herrarna i Umeå BSKT har i denna veckas program inte någon långresa – men väl en tuff bortamatch mot BC Luleå på fredag kväll.