Fortsätter sin turné

A3 Basket Umeå har efter segermatchen mot Högsbo i torsdags kväll stannat kvar och under fredagen tränat i Gothia Arena i Göteborg. Lördag morgon styr bussen mot Huskvarna för match mot Wetterbygden Sparks (uppkast klockan 15:00).

– Vi ser fram mot att möta ett talangfullt lag som spelar aggressivt försvar, håller högt tempo, skjuter många trepoängsskott och delar på speltiden, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.
– Vi har fortsatt en hel del att jobba på och bygger vidare på vårt eget, samtidigt ska vi ha koll på på vad Wetterbygden gör och försöka utnyttja luckorna. Över 40 minuter är detta en uppgift som vi bör klara av.

No­te­ra att…
… A3 Basket Umeå kommer direkt från tuff bortamatch i Göteborg, då det i torsdags kväll blev seger 83–77 mot Högsbo Basket.
… Wetterbygden Sparks har tappat amerikanskan Keri Jewett-Giles, som brutit sitt kontrakt och åkt hem. En ny USA-guard vid namn Betsy Macdonald är på väg in.
… Wetterbygden pressade senast Eos på bortaplan och föll knappt med 71–73.
… Wetterbygden kämpar runt slutspelsstrecket för att bli bland de åtta.
… På lördagen finns även Visby-Högsbo kvar på ligaprogrammet.

Corona-nytt:
Ännu en inställd match kan noteras i dessa pandemi-tider. Denna gång har smittan slagit till i IK Eos Lund. Därmed blir det ingen match på söndag.

Svenska Basketbollförbundet har med anledning av covid19-smitta i IK Eos samt hög risk för ytterligare smittspridning, beslutat att ställa in matchen Södertälje BBK- IK Eos som skulle ha spelats den 20 december.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.