Klart: Sparkar stjärnförvärvet

Brasilianskan Debora Costa värvades för att bli stjärnan som skulle leda Luleå Basket till nytt guld – men nu får hon sparken. Klubben har redan satt i gång processen för att skaffa en ny pointguard.

– Det finns inget jättestort missnöje bakom beslutet. Däremot tror vi att för att ge oss själva bästa möjliga chans att vinna guld, vilket vi siktar på, så behövde vi göra ett byte på den positionen, säger klubbdirektören Christer Sehlin till Norrbottens Media.

Att den 29-åriga brasilianskan inte bedömdes bra nog har visat sig tydligt i coachningen – då hon bland annat bänkats i slutet av matcher när avgörande ska ske. Totalt fick Costa 25 min/match i åtta matcher och snittade 7,8 poäng och 6,6 assists.

På fråga om ersättare uppger Luleå Basket klubbdirektör:
– Vi för dialoger med flera olika alternativ, men det är fortfarande väldigt långt ifrån något konkret ännu.

Luleå Basket fick oplanerat tidigt juluppehåll då två matcher, Mark borta och Helsingborg borta, ställdes in på grund av covid-19. Dessa matcher har ännu ej fått nya datum.  I nuläget är nästa match för Luleå den 8 januari borta mot Wetterbygden.

När det gäller toppmöten under vårsäsongen dröjer det till februari/mars innan Luleå ska ta sig an Högsbo, Alvik och Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.