Strike 3 för small ball?

Umeå BSKT har i sina två senaste matcher förlorat returtagningen rejält, 32-60 mot Fryshuset och 27-46 mot Nässjö – men ändå lyckats vinna båda matcherna (!). Inför tisdagens bortamöte med Jämtland Basket är frågan om Umeås ”small ball” kan ta tredje raka?

– Mot Jämtland blir det ganska likartat, men när det gäller returerna blir det ännu svårare mot ligans största, starkaste och tuffaste lag. Tidigare möten har varit tajta, men om vi ska kunna tävla nu så måste vi steppa upp för Jämtland spelar klart bättre än tidigare, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Om Umeås senaste insatser;
– Vi har vunnit våra två senaste matcher även om vi haft det kämpigt när det gäller returtagningen. Men i övrigt har vi genomfört två väldigt bra insatser både offensivt och defensivt. Nyckeln har varit solitt och aggressivt försvarsspel.

Nyckelfaktorer i tisdagens match?
– Det kommer att krävas att vi vinner 50/50-bollarna och har kontroll på de olika hot som Jämtland har både med de stora spelarna nära korgen, attacker utifrån och skyttarna, säger Boris Balibrea.

Jämtlands coach Adnan Chuk och sitt lags längdövertag;
– Det handlar också om att våra stora spelare måste ut på golvet och hantera Umeås skytte vilket innebär att det finns yta för attacker så det är inte självklart en fördel. Vi behöver bygga vidare på det kollektiva försvarsspelet där vi ligger rätt i positionerna och kommunicerar oavbrutet. Vi behöver ligga nära deras ”scoorers” från första sekunden. Offensivt så ser vi förstås möjligheter att hitta mismatch-situationer som kan vara till vår fördel.

Matchguide
Jämtland–Umeå BSKT
Plats: Östersunds sporthall.
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

No­te­ra att…
… Detta är lagens tredje inbördes möte den här ligasäsongen, tidigare resultat; Umeå–Jämtland 88–89, Umeå–Jämtland 86–95.
… Jämtland har frågetecken för guarden Tré Bussey (problem med en fot). Sent beslut tas på matchdagen huruvida Bussey deltar eller ej.
… Umeå saknar fortsatt USA-forwarden Germain Jordan som är hemma i USA (familjeskäl).
– Jag har kontakt med Germain, men det kommer att ta tid för honom att lösa allting så vi kan bara vänta och se vad som händer framöver, förklarar Boris Balibrea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.