Inget EM för Umeå-spelare

Tysklands damer lyckades inte kvalificera sig – så det blir inget EM-slutspel för A3 Basket Umeås-duon Emma Stach och Ama Degbeon.

I lördagens kvalmatch i Riga mot Lettland blev det stor tysk torsk med 57-78. Utan sina skadade toppspelare hade Tyskland inte mycket att hämta i den avslutande kvalbubblan.

I matchen mot Lettland spelade Emma Stach hela 37 minuter, hade dock inte alls någon skottlycka och klev av med 7 poäng efter 1 av 7 från trepoängsland. Inte heller Ama Degbeon hade någon lyckas lördagskväll med 1 av 5 från golvet, facit 4 poäng och 2 returer på 23 minuter. Men det var gemensamt för hela tyska laget att inga bollar gick i korgen. Hela gruppen var under 29 procent i totala skyttet.

När alla grupper spelat klart så visade det sig för övrigt att Lettland vann förgäves. Resultaten totalt räckte inte för att vara blad de bästa grupptvåor som gick vidare.

När det gäller Sveriges grupp så blev Montenegro klart för EM-spel i sommar, den knappa vinsten mot blågult följde Montenegro upp med vinst mot Israel och facit 3/1 som grupptvåa bakom Sverige räckte gott och väl.

Nationerna som är klara för EM-slutspelet:
Grupp A: Slovenien, Grekland.
Grupp B: Sverige, Montenegro.
Grupp C: Ryssland, Bosnien-Hercegovina.
Grupp D: Tjeckien, Italien.
Grupp E: Serbien, Turkiet.
Grupp F: Vitryssland.
Grupp G: Belgien.
Grupp H: Slovakien.
Grupp I: Kroatien.
Klara är även arrangörsländerna: Spanien och Frankrike.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.