Schackdrag i republiken

I republiken Jämtland fortsätter hårdsatsningen på basketlaget i SBL herr.

Schackdraget inför SM-slutspelet är att Jämtland Basket dumpar jänkaren Tré Bussey på grund av fotproblemen och för rollen som pointguard värvas färske svenske medborgaren Aleksa Solevic från ligajumbon Fryshuset. Kontraktet gäller säsongen ut.

Serbisk-svenske Solevic har med Frysen snittat 15,6 poäng, 7,4 returer, 7,2 assists.

Pointguarden ansluter till Jämtland under nästa vecka och är tillgänglig för spel mot Fryshuset fredag den 5 mars (reglerna säger 14 dagars karens och minst två matcher i samband med övergångar inom SBL).

– Vi har inte i första hand letat efter någon som ska vinna skytteligan utan en motor som kan när tillfälle ges trycka upp tempot, sätta upp medspelarna i rätt lägen och kanske framförallt höja vårt försvarsspel ytterligare. Man kan säga att vi är tillbaka i det läget vi tänkte från början vad gäller rollfördelning och att Aleksa kommer direkt från matchspel är förstås optimalt, säger Jämtlands head coach Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

Aleksa Solevic själv vill vidare och har även tankar på svenska landslaget;
– Det vore fantastiskt och det var en anledning till att jag väljer Jämtland och ett SM-slutspel i vår. Jag kände att Jämtland har en riktig bra chans att göra något riktigt stort redan den här säsongen och att jag gärna ville vara med i det sammanhanget.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.