Besked: Superettan avblåst

Corona-viruset i diverse muterade former härjar vidare och nu börjar fler besked komma om serier som blir avblåsta för resten av säsongen.

Vi har sett det i andra sporter – och nu drabbas även basketen.

Spelet som sattes på paus i höstas kommer inte att återupptas. Det blir inget mer spel i Superettan herrar.

– Vi hade gärna väntat så länge som det funnits minsta hopp om spel, men vi måste också ha respekt och förståelse för Superettan-lagens behov av att kunna planera sin verksamhet. Dialogen mellan oss och serieföreningen har varit god, och vi fattar detta beslut i konsensus, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Föreningarna i serien har skickat en gemensam skrivelse till Svenska Basketbollförbundet och begärt att serien avslutas nu eftersom de anser att det blir svårt att slutföra serien på ett rimligt sätt.

– Det är inte lätt eftersom det innebär att säsongen är slut för många spelare som verkligen behöver matcher för sin utveckling men självklart är det en stark signal när alla föreningar i serien vill avsluta. Tävlingsutskottet tog därför beslutet, speciellt efter beskedet om förlängda restriktioner, att avsluta årets säsong, säger tävlingsansvarige Olle Lundén.

Sedan tidigare har det beslutats att inget lag relegeras från Superettan denna säsong.

x x x x x

Beslut kring Basketettorna och deras eventuella spel kommer att tas nästa vecka av Svenska Basketbollförbundet.

Bland lagen som väntar på besked finns KFUM Umeås damer i norrettan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.