Sändning även i SVT24

Kvällens E4-derby mellan Umeå BSKT och BC Luleå sänds av SVT, från början var matchen lagd enbart på SVTPlay – men efter att damernas SM-final mellan Brynäs-Luleå blivit uppskjuten (på grund av Corona i Brynäs) så kommer basketderbyt även att sändas i kanalen SVT24.

x x x x x

I fredags vann BC Luleå hemma mot Jämtland efter 50 minuters spel. Det krävdes dubbel övertid innan det var avgjort.
– Fighterna kommer tätt och nu är det ett norrderby igen. Umeå borta brukar av tradition bli tuffa historier. Vi har vilat efter dubbla övertider i fredags, tränat två gånger under söndagen och förberett oss inför matchen, säger BC Luleås coach Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Om motståndarlaget Umeå säger Öqvist;
– Jag tycker att Guim Exposito har lirat riktigt, riktigt bra nu på slutet. Vi får se vilka Umeå har med. De har brottats med skadeproblem på slutet.

Noterbart är att BC Luleå inte har med sin NBA-meriterade guard Toure Murry – som varit hemma i USA och blivit pappa.  Murry har nu återvänt – men kommer inte att spela i Umeå i kväll.
– Han är på svensk mark nu om än inte i Luleå. Jag tror ändå att det är klokt att inte stressa. Han kommer upp i kväll, vi ska kolla hans fysiska status och hela den där biten innan det är läge, säger Peter Öqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.