Silly: Tar nya tag

Efter tio ligasäsonger med 08 Stockholm, Solna, Fryshuset,  Alvik, Uppsala och Mark, tog Erica Iderstål timeout 19/20. På totalt 198 ligamatcher har hon snittat 10 poäng per match med ett trepoängsskytte på 36 procent.

Efter pandemiår med fokus på studier ska 27-åringen ta nya tag med Wetterbygden Sparks nästa säsong.

– Jag är väldigt glad att klubben har kunnat erbjuda Erica förutsättningar för att detta år kunna spela för Sparks, hon kommer bli en stor tillgång till laget. Erica var ju tänkt att spela för oss redan förra säsongen men då lyckades vi inte sy ihop hennes situation vid sidan av basketen. Vi har dock haft löpande kontakt under den gångna säsongen och det har nu slutat med att vi lyckats få henne att flytta till Huskvarna för spel hos oss. Framförallt kommer hennes starka skytte bli mycket viktigt för laget där hon blir ett hot gentemot alla motståndare vilket i sin tur kommer att öppna upp för sina lagkamrater, säger Wetterbygdens coach Krumesh Patel.

x x x x x

Ebba Pekonen, 19-årig guard, som har spelat totalt 70 juniorlandskamper för Finland och finns med i bruttotruppen för seniorlandslaget, är klar som nyförvärv till svenska ligan och Helsingborg BBK. Hon kommer senast ifrån HBA-Märsky (RIG) som spelar i finska ligan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.