Klart: USA-duo på Umeås bakplan

A3 Basket Umeå har gjort klart med 24-åriga amerikanska komboguarden Teniya Page, som mäter 170 centimeter. Därmed har Umeå-klubben lagt grunden för spelet från bakplan för säsongen 2021/2022.

– Jag ville spela EuroCup igen och att få göra det i Sverige tillsammans med en bra erfaren guard som Tiffany Brown kändes som rätt beslut, säger Page.

– Väldigt spännande med Teniya i laget kommande säsong. Med guards som kan skapa för sig själva och andra samt med ett bra skytte från 3 poängslinjen innebär att vi blir svårslagna på den positionen mot vilket lag som helst. Ett exempel var mot oss i matcherna för två säsonger sedan då hon spelade med Norrköping där hon var “ostoppbar”, säger A3-coachen Janne Enjebo.

Mer läsning (PLUS): ”Stjärnan om flytten till Umeå: ”Mitt bästa val som det ser ut i Europa just nu”.

Teniya Page från Chicago var stjärna på college i starka serien ”Big Ten” med aktade toppskolan Penn State där hon gjorde över 2000 poäng. Page har spelat två år som proffs i Europa. Första året i svenska ligan med Norrköping Dolphins – där hon säsongen 2019/2020 snittade 20,8 poäng, 4,9 returer och 4,4 assists. Förra säsongen spelade Page med KP Brno i Tjeckien och i EuroCup-spelet levererade amerikanskan i snitt 16,7 poäng, 6,3 assists och 4,3 returer per match.

Så här är läget i A3 Basket Umeås trupp inför säsongen 2021/2022;
Nyförvärv:
Tiffany Brown – tillbaka i Umeå efter en säsong i Poznan, Polen.
Teniya Page – kommer närmast från KP Brno, Tjeckien.
Förlängda kontrakt:
Cajsa Uhrström, Isabelle Edholm, Sandra Hansson.
Head coach: Janne Enjebo.
Assisterande coach: Lucas Haskell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.