Två tillbaka i blågult

Inför veckoslutets två träningskamper har det svenska damlandslaget fått tillbaka två spelare som senast inte åkte med till Tjeckien. Det är Binta Drammeh och Klara Lundquist som nu åter ska dra på sig blågula dressen när Sverige i de sista träningslandskamperna innan mästerskapet. Det blir två matcher mot Frankrike (4 och 5 juni).

Ursprungligen skulle Sverige även möta Turkiet denna helg, men med rådande franska restriktioner fick det turkiska landslaget inte godkänt att resa in till Frankrike, och fick ställa in sin medverkan.

Istället blir det dubbelmöte med Frankrike, fredag 4 juni 18.00 och lördag 5 juni 18.30. Matcherna spelas i Mulhouse, Frankrike och kommer att sändas live på Franska Basketbollförbundets Youtube-kanal.

Här är blågula gänget (14 spelare) som är med mot Frankrike;
Binta Drammeh
Elin Eldebrink
Frida Eldebrink
Matilda Ekh
Nathalie Fontaine
Elin Gustavsson
Paulina Hersler
Lovisa Hjern
Emma Johansson
Kalis Loyd
Klara Lundquist
Allis Nyström
Ellen Nyström
Stephanie Visscher

Ute ur laget i denna fas är Umeås Cajsa Uhrström och Luleås Josefin Vesterberg.

Träningslandskamperna mot Frankrike blir de sista innan EM-premiären 17 juni. Efter helgen återvänder damlandslaget till Södertälje för fortsatt träningsläger, innan det är avfärd till Spanien och Basket-EM den 13 juni. Till den slutgiltiga EM-truppen tas tolv spelare ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.