Svaret från stjärnan: ”Det blir Taiwan”

Bloggen har precis fått klart besked av Maciej Lampe om nästa säsong. Det blir ett lukrativt kontrakt i Taiwan.

– Det ser ut som det blir Taiwan för mig i år, de pressade på och de gav mig precis vad jag ville ha. Det är inte varje dag man har sådana där kontrakt på bordet, säger Lampe.

Storstjärnan fortsätter;

– Förhoppningsvis kan det bli mitt sista år utomlands för att jag sedan ska kunna komma hem och göra ett karriäravslut i Sverige och då tävla om ett SM-guld.

För Bloggen utvecklar Lampe sina tankar om ingångsvärdena för framtiden i någon svensk klubb längre fram.

– Jag är otroligt tacksam för det engagemang alla de tre svenska klubbarna (Umeå, Luleå och Fryshuset)  har visat och de samtal vi haft om svensk basket och framtiden. Jag kan i dagsläget inte rangordna klubbarna, men när jag sedan kommer hem för ett sista år så är det inte för att bygga upp något utan för att ta ett SM-guld den säsongen. Nu får klubbarna bygga och visa var de står inför 22/23.

Lampe blir kvar i Umeå ytterligare ett par dagar.

Han var tidigare i veckan även på besök i Luleå och sammanfattar den resan så här;

– Besöket hos BC Luleå var bra, jag tycker Luleå har en otrolig baskethistoria och klubben har den bästa organisationen i Sverige. Men en sak jag inte tyckte om var att läsa en krönika i tidningen där uppe. Jag förstår vad skribenten försökte göra och att man skulle skratta, men det är inte bra. Storebror Luleå borde inte prata skit om andra, de är lite kaxiga där uppe, men det är inte bra för basketen. Jag har svårt att tro att det skulle skrivas på samma sätt om det gällt ishockey eller fotboll.

x x x x x

Den krönika i Norrbottens Media av Anton Olofsson som Lampe syftar på innehöll bland annat formuleringar som:
”Knatteklubbarna Umeå och Fryshuset – som inte ens med Lampe i laget hade betraktats som en seriös guldutmanare”,
samt ”I Umeå hade Maciej Lampe fått ta över klubben i morgon och tilldelats nycklarna till staden. Det skissas tydligen på en 47-meterstaty (en meter högre än Frihetsgudinnan) alldeles intill Tegsbron. Hallen, som bytt namn fler gånger än Umeå vunnit slutspelsmatcher, skulle K-märkas som ”Lampe Arena”. Och till valet om ett år hade han lyfts fram som listetta hos styrande parti med löfte om kommunalrådsposten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.