Lämnar Umeå – ersättare nära

Redan innan första matcherna på försäsongen är det klart att en av de nya importspelarna lämnar Umeå BSKT. Det handlar om forwarden Steve Kuminga som därmed inte heller finns med i You Better North Cup där Umeå på fredagen inleder mot BC Luleå.

– Av personliga skäl kommer han inte att spela med oss. Vi håller på med jobbet att hitta en ersättare, vi är ganska nära och hoppas kunna presentera det namnet de närmaste dagarna, säger Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea.

Läget i truppen i övrigt så här inför de första matcherna i försäsongens hemmacup?

– För det första är det viktigt att säga att vi den här säsongen inte behöver börja om från noll tack vare att vi kunde behålla många unga spelare och Cole Welle från förra säsongen. Det syns på träningarna att gruppen redan är inne i hur vi vill spela och med den intensitet som krävs. Samtidigt vet vi hur svårt det är att ersätta Guim Exposito och Nathan Dawit, men förhoppningen är att vi totalt sett har en bredare trupp och ska kunna prestera mer den här säsongen.

– Så här i den här första träningsturneringen förväntar jag mig att se laget kämpa hårt på både sidor av planen. Vi får också se hur nya nyckelspelare som Gustav Hansson, Will Butler och DeMarco Dickerson agerar och vad vi behöver justera i nästa steg så att vi kan bygga ihop det och att de kan känna sig bekväma i sina roller i laget, säger Boris Balibra.

Umeå BSKT har totalt fem försäsongsmatcher inplanerade. Efter hemmacupen där motståndet består av BC Luleå, Köping Stars och Jämtland Basket, ska Umeå-gänget nästkommande helg åka till Östersund för att där matcha mot Jämtland och Fryshuset.

I ligapremiären den 24 september har Umeå BSKT den tuffa uppgiften att ta sig an BC Luleå på bortaplan.

x x x x x

Jämtland Basket kommer med full trupp till Umeå: CJ Wilson, Adam Johansson, Moltas Gyllebring, Chase Harler, Gustav Vågström, Tim Nord, John Pålsson, Anes Zekovic, Daniel Johansson, Pierre Hampton, Felix Edwardsson, R.T Guinn och Steve Harris.

x x x x x

BC Luleås nya guard De’Riante Jenkins landade vid lunchtid på Luleå Airport under torsdagen – och ska spela match direkt på fredagen i Umeå. Även Luleås övriga två importer, Andrew Smith och Tavarius Shine har anlänt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.