Problem inför publikmatch

Tisdag kväll spelar Umeå BSKT sin första hemmamatch efter att alla publikrestriktioner lyfts. För att försöka fylla hallen och förgylla mötet med Fryshuset ska det bjudas på fri entré i Umeå Energi Arena.

Umeå BSKT har dock råkat ut för en allvarlig händelse på träning – då två spelare sprungit ihop och krockat huvud mot huvud.

Efter sjukhusbesök blev beskeden att Cole Welle brutit näsan och Emil Häglund fått hjärnskakning.

– Cole ska förhoppningsvis kunna spela med en skyddsmask framöver, men vi räknar inte med honom i tisdagsmatchen. När det gäller Emil och hjärnskakningen så måste han definitivt vila, säger Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea.

Mer läsning (PLUS): Otäcka olyckan stör inför ”basketfesten”

Matchguide

Umeå BSKT-Fryshuset Basket
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl 19:04.

Tränarsnack
– Utan två av våra stora killar så måste vi spela spelare snabbare med ett mindre lag. Vi måste springa mycket och skjuta bra skott utifrån. Plus att det krävs ett aggressivt försvarsspel för att störa Fryshusets stora spelare, säger Boris Balibrea.

Notera att
Umeå BSKT har inlett säsongen med seger i hemmapremiären mot Köping, samt två förluster på bortaplan mot Luleå respektive Södertälje.
… Fryshuset har inlett nya säsongen med fyra raka förluster. Stockholms-laget vann i fjol en match borta mot Umeå.
… Fryshuset är två nyförvärv i amerikanen Kenneth Simms, 206 cm, och brasilianaren Cassio Marcellus Moreira De Jesus Santos, även han 206 centimeter lång.

Övriga matcher tisdag 12 oktober;
Södertälje BBK-Nässjö Basket (19:04)
Köping Stars-Borås Basket (19:34)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.