Nyförvärv klart – en får lämna

Östersund Basket gjorde sig snabbt av med amerikanskan Kay Kay Wright och ersättaren är redan klar för liganykomlingen i SBL Dam.

Nyförvärvet är 23-åriga pointguarden Hannah Whitish, 175 cm lång amerikanska som närmast kommer från spel i tyska andraligan med Rhein-Main Baskets, där hon förra säsongen snittade 14 poäng (sköt 34% på treorna), 5,8 returer och 2,6 assists.
Tipset om den kontraktslösa guarden kom från Östersunds Mehryn Kraker, som tidigare spelat med Whitish.

– Det har verkligen känts som att det har klickat jättebra på kort tid. Sedan har hon de kvalitéerna som vi verkligen behöver. Hon är en jättebra kreatör och är väldigt duktig på att sätta upp andra. Hon är också en väldigt bra skytt, säger Östersunds coach Alva Stark till Östersunds-Posten.

Whitish beräknas anlända till Östersund på lördag och kan eventuellt göra sin debutmatch redan veckan därpå mot Umeå borta.

x x x x x

Södertälje BBK:s ligalag i SBL Dam uppträdde sorgligt blekt senast vid brakförlusten mot A3 Basket Umeå i Umeå Energi Arena.  Det var dessutom tredje raka förlusten i säsongsinledningen för SBBK.

Som väntat börjar det nu hända grejer – som att amerikanskan Aliyah Jeune får lämna med omedelbar verkan.

– Vi har inte kunnat bygga en tillräckligt effektiv roll för Aliyah för att få ut det bästa av hennes kvalitéer. Vi ser heller inte att vi kommer kunna hitta någon lösning på kort tid och då valde vi att gå skilda vägar på en gång istället för att dra ut på det, säger coachen Jesper Sundberg till Länstidningen i Södertälje.

Enligt SBBK-coachen finns ingen ersättare ännu i sikte.
– Om vi värvar in någon beror lite på vad som finns på marknaden och hur vi hanterar spelet utan Aliyah. Troligtvis blir det en förstärkning någon gång, men om blir om en vecka eller i januari får vi se, säger Sundberg till LT.

Närmast har Södertälje-damerna bortamatch i Norrköping onsdag kväll.

x x x x x

Noterbart: Högsbos Hanna Halilovic är uttagen till Bosniens landslag.

x x x x x

Veckans matcher i SBL Dam;
Onsdag 13 oktober;
Kl. 19:00 Norrköping-Södertälje

Lördag 16 oktober;
Kl 15:00 A3 Umeå-Wetterbygden
Kl 15:00 Borås-Luleå
Kl 15:00 Östersund-Eos
Kl 15:30 Högsbo-Uppsala
Kl 16:00 Visby-Alvik
Kl 16:00 Mark-Helsingborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.