Tvingad att byta gameplan

Det går definitivt inte på räls för Umeå BSKT. Efter sju raka förluster kom en välbehövlig matchfri vecka och läge för återhämtning, träning med tid att bygga ihop en bra gameplan inför ”måstematchen” borta mot Fryshuset.

Men då kom en sjukanmälan som ställde allt på ända. Centern Will Butler som hittat formen uteblev från torsdagsträningen…

– I förbredelserna såg det riktigt positivt ut då Cole (Welle) kunnat börja träna med laget igen och vi hade en uttänkt gameplan – men med en enda träning kvar innan matchen
blev vi tvungna att ändra planen helt och hållet då Will Butler blivit sjuk. Han har gjort ett covidtest som var negativt, men han kommer inte att resa med laget till Stockholm, förklarar Umeå-coachen Boris Balibrea.

Balibrea fortsätter;
– Inga ursäkter! Vi åker för att vinna. Vi har verktygen som behövs och ska vara redo. I Fryshuset måste vi stoppa en nyckeltro, det handlar om Rami Ghanems en-mot-en-spel, Basem Abdulkaders skytte och Kenneth Simms insidespel. Även Fryshyset har haft skadeproblem så vi får se om exempelvis Sheriff Drammeh spelar och vilket lag de ställer på benen.

Uppkast i Fryshuset är på tisdag kväll klockan 19:04.

En ”måstematch” för tabellåttan (sista slutspelsplats) Umeå BSKT mot tabellnian Fryshuset i Stockholm.

Umeås senaste seger kom mot just Fryshuset, då blev det 88–74 i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.