Umeå-perspektiv: Ligalördag och USM

Lördag eftermiddag är vikt åt en tät match i skiktet bakom seriesuveränen Luleå Basket i SBL Dam.

I Umeå Energi Arena möts A3 Umeå och Alvik. Uppkast klockan 16:00.

– Janel McCarville har spelat i de senaste matcherna och hon kan vara tungan på vågen för Alvik. Vi räknar med att få möta ett starkt lag och det brukar alltid bli tuffa matcher mot Alvik, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

– Vi försöker bygga vidare på insatsen vi gjorde senast mot Högsbo och lägger vikt vid att fokusera på vårt eget spel med bra försvar och högt tempo.

No­te­ra att…
… Umeå är tabellsexa med sex vinster, vilket kan jämföras med sju vinster för tabellfyran Alvik som i våras var i SM-final.
… Alviks stjärna Janel McCarville har gjort comeback och levererat nära en poäng per spelminut (28/30) på två matcher.

x x x x x

Mera lokalt med Umeå-perspektiv:

Ungdoms-SM studsar vidare med omgång två och på fredagskvällen var det spel i Sundsvall för det Umeå-gäng som återfinns i HU16 grupp 2. Till laget bidrar KFUM Umeå med sju spelare och Minerva IF med tre spelare.

Det blev en inledande sjupoängsförlust mot värdlaget Sundsvall, ny match lördag förmiddag mot Fryshuset. Gruppspelet avslutas på söndag då Umeå ställs mot AIK.

Noterbart från matchen mot Sundsvall är att Umeås Arvid Strömsten blev 100-procentig. Han satte sex av sex skott och fem av fem straffkast. Summa 17 poäng. Mindre bra för laget var att han bara fick spela 14 minuter innan han åkt på fem foul.

USM herrar U16
KFUM Sundsvall-KFUM Umeå 70-63
(14-8, 15-21, 23-11, 15-23).
Umeås poäng: Arvid Strömsten 17, Oliver Holmström 12, Leo Edlund 12, Erik Tollefsen 8, Hugo Carlsten 5, Isak Andersson 5, Mikael Olofsson 2, Frans Eklund 1, Kalle Gelfgren 1.

x x x x x

Under helgen är det spel i basketettan norra dam.

KFUM Umeå som jagar första segern har intressant dubbelhelg i Stockholm – med matcher mot Lidingö (lördag) och Blackeberg (söndag).

x x x x x

I basketettan norra herr har Umeå BSKT hemmaspel då AIK Basket gästar på söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.