Dags för ligapremiär

Tro det eller ej, tisdag afton spelas det ligapremiär i Umeå Energi Arena.

Förklaringen? Jo det handlar om den uppskjutna matchen från första omgången i SBL Dam, alltså A3 Basket Umeå vs Norrköping Dolphins.

Tidigit i höstas krockade Umeå-lagets Europa-kval med ligastarten och sedan dröjde det innan ett nytt speldatum för ligamatchen kunde spikas. Men nu är det dags.

Matchguide basketligan/dam
A3 Umeå–Norrköping
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: 19:00 tisdag.

Tränarsnack
– Norrköping är bra med fyra duktiga amerikanskor. Sett till truppen inte helt olikt vårt eget lag, men jag tror att vi har lite mera power på guardsidan medan de kan vara lite starkare närmare korgen. Tuff match, dagsformen avgör och försvarsarbetet blir viktigt, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

– Vi är i fin form, men det kommer krävas en bra insats i 40 minuter. A3 är ett av de bättre lagen i ligan och att vinna i Umeå är alltid svårt, säger Norrköpings coach Kevin Taylor Lundgren.

No­te­ra att…
… Tabelltvåan Umeå och tabelltrean Norrköping står på samma poäng – en bit bakom solklara ettan Luleå.
… A3 hoppas att Isabelle Edholm, som stod över senaste matchen borta mot Eos, ska vara tillbaka efter sjukdom. Vasiliki Louka är efter sin fotstukning satt på status ”dag till dag”. Umeås grekiska center var ombytt nere i Lund i lördags, men kom då aldrig in i spel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.