Covid-larm i A3 Umeå

Pandemin är som bekant inte över på långa vägar. Nu har ett nytt covid-larm gått i A3 Basket Umeås trupp.

På lördagskvällen fick en spelare symtom och har sedan testat positivt för covid-19 på ett snabbtest. Även en person i ledarstaben har testat positivt på snabbtest.

De PCR-tester som hunnit göras väntas inte ge svar förrän under måndagen. Och på måndagen kommer även alla i truppen som inte hunnit testas att göra PCR-prov.

– Snabbtesterna ger en indikation och vi väntar nu på vad PCR-testerna ska ge för besked. Situationen är extra problematisk just nu då vi har match redan på tisdagen borta mot Visby Ladies, vi har under söndagen jobbat för att få kontakt med förbundet för att få svar kring matchen, förklarar Umeå-coachen Janne Enjebo, som fortsätter;

– Det är närapå matchen och flyget till Visby går klockan 10 på tisdag och vi vet inte ens om vi hinner få alla PCR-svar innan dess. Visst kan vi åka till Gotland om vi har fem spelare som fått negativa tester, men är det vettigt ur synpunkten med risk för smittspridning? Det här är ju jättesvårt, den ledare som testat positivt på snabbtestet har inga symtom alls. Vi gör i alla fall allt vi kan nu och så får vi se vad förbundet säger.

x x x x x

Noterbart inom Umeå-idrotten är att Sveriges bästa innebandylag på damsidan Team TG i helgen avstod från spel i en bortamatch efter ett konstaterat fall av covid-19 i truppen. Umeå-klubben kom  överens med motståndarlaget om att skjuta upp matchen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.