Vanan att vinna avgörande

Kvällens ligamatch gav bevis för att vanan att vinna betyder mycket.

Med drygt tre och en halv minut kvar var läget i en svängig match att Uppsala ledde med 70-63 mot gästande Östersund. Ett Uppsala i utgångsläget med fyra vinster under säsongen – mot ett Östersund som stod på nio segrar innan kvällen.

Vid slutsignal var resultatet 70-77 och Östersunds tionde seger var ett faktum. Slutrycket gav 0-14 då Uppsala tappade allt och bland annat hade fyra turnovers sista två minuterna.

Östersund är nu tabelltrea på samma poäng som Visby. Laget från Ön är tvåa på inbördes mötet 78-65. Norrlöping är tabellfyra med 9 segrar, samma som A3 Umeå på femte plats (efter w.o.förlusten mot Visby).

I första matchen in på nya året 2022 har Östersund hemmamatch – just mot Visby Ladies.

– Vi satte en hög målsättning inför säsongen med att ta en slutspelsplats som nykomling. Men nu tycker jag absolut att vi kan sätta högre mål och försöka komma så pass högt upp i tabellen så att vi kan få välja motståndare i kvartsfinalen. Men då måste vi göra jobbet också. Inför säsongen var vi underdogs, men det är vi inte längre, säger Östersunds coach Alva Stark till ÖP.

SBL Dam
Uppsala-Östersund 70-77 (15-21, 24-20, 20-9, 11-27).
Uppsala: Sabrina Haines 21, Amanda Tivenius 18, Nathalie Lindén 17, Mikaela Ekdahl 5, Johanna Prytz 4, Ellinor Holmberg 3, Crystel Bittar 2.
Östersund: Mehryn Kraker 25, Elena Popkey 24, Danielle Elvbo 14, Felicia Boström 4, Hannah Whitish 3, Moa Lundqvist 2, Neramou Jeng 2, Stina Dahlin 2, Elsa Paulsson Glantz 1.

x x x x x

I SBL Dam återstår en match under 2021:  Torsdag 30/12 Mark-Eos i Kinnahallen.

x x x x x

I SBL Herr avrundas 2021 med tre torsdagsmatcher;
Norrköping Dolphins-Borås Basket, Stadium Arena A
Köping Stars-Fryshuset Basket, Köpings Bad & Sport
BC Luleå-Nässjö Basket, Luleå Energi Arena A

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.