Några noteringar

Becky Harmon tar över som head coach för Las Vegas Aces i WNBA, hon kommer från flera år som assisterande coach i NBA och San Antonio Spurs.  Som spelare gjorde Harmon 16 säsonger i WNBA och fanns med i ligans All Star-lag sex gånger.

x x x x x

I SBL Dam får Helsingborg klara sig utan Vendela Af Malmborg resten av säsongen. Skadan före jul visade sig vara en avsliten hälsena.

x x x x x

Tabelljumbon i SBL Dam, Södertälje BBK, söker förstärkning. I ett nyårsbrev skriver klubbdirektför Johan Strömvall; ”Vi hoppas kunna hitta ytterligare en stark poänggörare så snart det går.”

x x x x x

Det finns från och med årsskiftet en ny ”Uppförandekod för Svenska Basketligan Dam och Svenska Basketligan Herr”.
Självklart finns många fina punkter att verkligen ta på allvar.  Sedan kan nog en del bli svårt att efterleva (?). Om koden ska följas till punkt och pricka är det slut med en hel del ”trashtalk”. Inga mer hån, svordomar och fula ord…
Så är står det: ”Språket på och utanför planen är fritt från svordomar, rasistiska, homofobiska eller transfobiska uttalanden, hån, hot, våld och könsord.”

x x x x x

I NBA har Chicago Bulls DeMar DeRozan haft en minst sagt lyckad nyårshelg. Två dagar i rad har han skjutit vinnande trepoängare i sista sekunden. Först mot Indiana Pacers och sedan mot  Washington Wizards. Ingen spelare har tidigare avgjort med ”buzzer beater” två dagar i rad och det ska bara ha hänt en gång tidigare i NBA:s historia att en spelare grejat detta två matcher i rad – det var Larry Bird och året 1985.

x x x x x

Skyttetopp i svenska ligorna: Solklart mest målfarlig är Visbys Jessica Kelliher snittat 26,8 poäng per match.

x x x x x

Tillbaka i Sverige – efter att ha lämnat Spanien och Barcelona med osäkert covid-läge – är Leonard Halling-Ibo. Återkomsten med säsongsdebut för Fryshuset i svenska ligan skedde borta mot Köping och då blev det 23 poäng från hans händer. Härmed är varning utfärdad – Umeå BSKT ska möta ”Frysen” tisdag den 11 januari.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.