Mera strul för A3 Umeå

Det går sannerligen inte på räls för A3 Basket Umeå.

+ Landslagsaktuella skytten Cajsa Uhrström drog ett korsband redan i höstas och är borta hela den här säsongen.

+ Landslagsforwarden Abigail Asoro har problem med ett knä, har stått över de senaste matcherna och även nu efter lagets långa uppehåll är det frågetecken kring när hon kan spela för fullt igen.

+ Kontraktet med grekiska centern Vasiliki Louka bröts. Ersättaren, amerikanska powerforwarden Sherise Williams, landade i Umeå i går kväll måndag – men kommer av allt att döma att missa minst de närmaste två matcherna. Handläggningstiden hos Migrationsverket är svårbedömd.

+ Senaste bakslaget handlar om guardpositionen där Teniya Page startade säsongen – men åkte hem på grund av oro för covid och misstro mot svenska basketbollförbundets hanteringen av pandemifrågorna. In som ersättare kom Jada Lewis – men efter bara en match har hon nu lämnat Umeå. Orsaken är att hon drabbats av problem med balansnerven, en sak som ofta brukar kallas ”Kristallsjukan”.

Efter att läkare utfärdat träningsförbud och angett en till tre månader som tid för att bli bra igen – så åkte Lewis hem till USA i går måndag. Detta händer då transferfönstret snart stänger – och alla papper för nya spelare måste vara klara senast sista februari.

– Vi spanar efter en ny komboguard, men har ännu inga namn, säger cochen Janne Enjebo.

Mer läsning (PLUS): Nytt bakslag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.