Bortatrend i bra norrmöte

Inte så tokigt att få ägna en torsdagskväll åt att kika på ett bra norrmöte.

Jämtland vs BC Luleå.

Det skulle visa sig att trenden med bortasegrar håller i sig. Tidigare under grundserien har lagen vunnit varsin gång på bortaplan. Och Luleå följde upp med ny seger i Tegeltemplet i Östersund.

Slut: Jämtland-Luleå 84-88.

Luleå gjorde en solid första halvlek och hade 41-50 i paus. Jämtland kom igen i tredje perioden  Men med häng och 68-69 kom hemmalaget ut med dåliga anfall i Q4, det var orörligt och långsamt vilket gjorde Luleås försvarsjobb enklare.

Det blev ändå nerv.  Luleås Andrew Smith fick lämna hallen efters in andra tekniska foul och från 73-82 med styvt fyra minuter kvar fick Jämtland i nio raka poäng på 1:12 och var ikapp vid 82-82. Men sista tre minuterna vann Luleå med sex poäng från strafflinjen mot hemmalagets två straffpoäng.

Noterbart är att Jämtland har Steve Harris tillbaka efter lång skadefrånvaro.
Luleå kom till spel med sju gubbar utan att använda Tavarius Shine.

Fjärde mötet lagen emellan är schemalagt till Luleå Energi Arena den 4 mars.

I kvällens andra match bokförde Norrköping Dolphins den 15:e raka segern, detta utan några trubbel i Boråshallen. Jackson Rowe – som kallats till den kanadensiska landslagstruppen – levererade 21 poäng, 9 returer och 8 assists.