Dubbelhelg för A3 Umeå

Det vankas dubbelhelg för A3 Umeå. Två hemmamacher, två chanser att samla poäng och två chanser att spela ihop laget med de sena nyförvärven.

På pappret är lördagens uppgift en gnutta enklare då tabelljumbon Borås gästar Umeå Energi Arena – men man ska komma ihåg att Borås slåss för att undvika en placering som kan betyda nedflyttning.

Söndagens gästande lag, Högsbo, har just nu åttonde och sista slutspelsplatsen i en tät fajt mot jagande Södertälje och Eos.

– Vi  strävar efter att ta två vinster, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

Matcherna:
A3 Umeå–Borås

Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 15.00 lördag.

A3 Umeå–Högsbo
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 14.00 söndag.

– Vi fokuserar i första hand på vårt eget spel och ska försöka få bättre fördelning på fler händer i offensiva produktionen och i försvar ett lagjobb. Alla spelare är tillgängliga och förhoppningsvis ska våra nya Anja (Marinkovic) och Sherise (Williams) nu vara lite varmare i kläderna, säger Janne Enjebo, som fortsätter;

– Vi har förstås kikat på video och gått igenom helgens motståndare. Det blir två olika matchbilder där Borås är ett lag som springer och chansar lite mer, de är vassare framåt än bakåt men krigar alltid på. Högsbo kan spela lite långsammare och skjuter väldigt mycket trepoängsförsök, i försvar traditionellt rätt mycket zon och de är duktiga på att pressa för att stjäla bollar.

No­te­ra att…
… Anledningen till att A3 Basket Umeå spelar två matcher på ett dygn är att tidigare uppskjuten match har klämts in för att grundserien ska bli färdigspelad så att SM-slutspelet kan starta enligt tidigare planerat schema.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.