Umeå-coachen ska ansluta

Umeå BSKT:s headcoach Boris Balibrea fanns inte med när spelartruppen på onsdagen reste söderut – då det kommande dagar väntar dubbla bortamatcher i Boråshallen.

Men planen är att Balibrea – som inte kunde finnas med på golvet senast när Umeå mötte Nässjö – ska ansluta till laget under torsdagen. Umeås coach är klar med sin karantän-period efter att ha testat positivt för covid 19.

– Jag mår bara bra, men håller mig borta från laget en extra dag. Spelarna reste under onsdagen, själv tar jag flyget under torsdagen, förklarar Balibrea.

Så här ska dubbelmötet spelas:
Borås–Umeå BSKT
Plats: Boråshallen.
Tid: Kl. 19:04 torsdag 10 mars.

Borås–Umeå BSKT
Plats: Boråshallen.
Tid: Kl. 19:04 lördag 12 mars.

Tränarsnack
– Borås har många talangfulla spelare som kan göra poäng på olika sätt och särskilt William Gutenius är en nyckelfaktor som vi måste försöka stoppa och kontrollera. I vårt eget offensiva spel behöver vi sätta fler trepoängsskott än senast (mot Nässjö), kan vi göra det så har vi absolut chansen att vinna, säger coach Boris Balibrea.

No­te­ra att…
… Anledningen till att tabellsjuan Umeå spelar dubbla bortamatcher mot tabellsexan Borås, är ett tidigare uppskjutet möte.
… Säsongens tidigare möten har slutat; Umeå-Borås 87–89, Umeå-Borås 77–97.
… Umeås Cole Welle avslutade matchen mot Nässjö ”med en arm” efter en rejäl smäll under motståndarnas korg. Han sade efteråt själv till Bloggen att han trodde att axeln gått ur led men direkt hoppat tillbaka i rätt läge och att det inte var nån större fara mer än att det smärtade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.