Ny rysare för A3 Umeå?

I slutspurten på grundserien har A3 Basket Umeå lyckats vinna sina två senaste matcher med minsta möjliga marginal. Borta mot Södertälje seger med 84-83 och hemma mot Luleå seger med 77-76.

I sista omgången på söndagen gäller det bortaspel mot Norrköping Dolphins – klara serietvåan ståtar med elva raka vinster. Kan det bli en ny rysare?

Norrköping–A3 Umeå
Plats: Stadium Arena.
Tid: Söndag kl. 15.00.

Tränarsnack
– Vi tog en bra skalp mot Luleå där det var bra gjort att vinna trots att vårt trepoängsskytte då stannade på 1 av 13, så det skulle förstås hjälpa till om fler bollar trillade i på distansskyttet. Vi väntar på att det ska bli full utdelning med både bra försvar och bra anfall. Vi ska avsluta med tuff uppgift borta mot ett komplett lag med offensiva kvaliteter och starka importer, det är en riktigt svår nöt att knäcka och Norrköping måste ses som klar favorit när de spelar hemma. Men vi är riktigt bra när vi är bra och hoppas kunna fortsätta på vår positiva trend, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

–  Sista matchen på säsongen blir mot A3 Basket som kommer in med vind i seglen efter en stark vinst mot Luleå Basket i onsdags. A3 har fortfarande mycket att spela för då de vid vinst kan klättra i tabellen. Vi har redan säkrat andraplatsen i tabellen så det viktiga för oss blir att behålla momentum inför slutspelet. Men A3 är ett lag som alltid är kul att möta, de har många väldigt duktiga spelare och är alltid ett lag med höga ambitioner i ligan. Abigail Asoro, Ama Degbeon och Tiffany Brown är de tre nyckelspelarna för A3. Alla tre har mycket rutin och kan på olika sätt avgöra matcher, säger Dolphins-coachen Kevin Taylor Lundgren.

No­te­ra att…
… När Umeå och Norrköping möttes i Umeå Energi Arena i december hade matchen två helt olika ansikten, i första delen var det utklassning med drömspel av A3 och i andra delen klev Dolphins upp och utnyttjade sina styrkor på bästa sätt. Det slutade med bortaseger 83-88.
… Sista omgången i grundserien avgör slutplaceringarna. Vid seger har A3 Umeå chans att bli fyra och få hemmaplansfördel i SM-kvartsfinalen som kommer att spelas mot Alvik. Men det krävs då både A3-seger och förlust för Alvik på söndagen.
… Norrköping kommer sin i kvartsfinal att ställas mot antingen Högsbo eller Mark.

Så spelas sista omgången i SBL Dam:

Söndag 20 mars, alla matcher kl 15:00.
Norrköping Dolphins-A3 Basket Umeå
Luleå Basket-Östersund Basket
Mark Basket-Alvik Basket
Uppsala Basket-Helsingborg BBK
Södertälje BBK-IK Eos
Wetterbygden Sparks-Högsbo Basket
Borås Basket-Visby Ladies

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.