Avhopp från ligan

I samband med avslutad grundserie 21/22 så meddelar Borås Basket att klubben inför nästa säsong tackar nej till en ligaplats för damlaget.

Beslutet som Borås Basket tar får också konsekvenser då ordföranden Maria Wiland avgår med omedelbar verkan och även styrelseledamot Elaine West ställer sin plats till förfogande.

Så här skriver avgående ordföranden Maria Wiland på klubbens hemsida;

”Under 2021/2022 har vi tyvärr inte lyckats skapa ytterligare förutsättningar och resurser på det sätt som vi planerat för. Det innebär att styrelsen bedömt att föreningens ekonomiska resurser inte är tillräckliga för att under 2022/2023 kunna driva två lag i svensk baskets högsta serier.

Under säsongen 2022/2023 återgår därför Borås Basket till att, förutom den stora och växande Breddverksamheten, ha ett representationslag i SBL Herr samt att vi kommer att anmäla Borås Baskets representationslag Dam till Basketettan Dam. Fortsatt är dock målet att ha både dam och herrlag i SBL. Därför genomför vi en förändring av strategi, organisation och arbetssätt för att göra det möjligt att skapa de ekonomiska resurser vi behöver ha för att på ett stabilt sätt kunna driva och utveckla både dam och herrlag i SBL.

För föreningen i stort och för mig som ordförande i styrelsen är det faktum att det här beslutet behöver tas ett stort misslyckande. Jag ser inte längre något berättigande för mig att fortsätta i min roll och därför lämnar jag mitt uppdrag i styrelsen med omedelbar verkan.”

Bloggens kommentar: Tragiskt att det är damerna som får stryka på foten.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.