SM-kvart: Umeås egen Ethan Hunt

När Umeå BSKT till sist hamnade på åttonde plats och ställs mot suveränna ligaettan, tillika regerande mästarlaget Norrköping Dolphins i SM-kvartsfinal – då är svårt att undgå en liknelse med en serie filmer vid namn ”Mission Impossible”.

I filmerna är huvudfiguren Ethan Hunt (spelad av Tom Cruise). Han leder sitt team i spektakulära scener för att lösa till synes hopplösa uppdrag.

I Umeå BSKT är det Gustav Hansson som är motsvarigheten till Ethan Hunt. Umeås pointguard ska leda laget i något som på förhand ser helt omöjligt ut.

Norrköping Dolphins med hemmaplansfördel. Är det ett omöjligt uppdrag?

– Man kan väl säga att det är det svåraste uppdraget man kan få, säger spelfördelaren som kom till Umeå för huvudrollen – efter att tidigare fått vara inhoppare i biroller i andra ligalag.

I de två senaste mötena i grundserien har Umeå varit närmare Norrköping (elva respektive nio poäng) jämfört med höstens utklassningssiffror.

– Vi har kikat på de matcherna och sett vilka anpassningar som behövs. Senast ledde vi i första halvlek så vi har en bra känsla, men också förståelsen att det krävs mer. Norrköping har säkert inte heller visat allt, vi får se hur det utvecklas i början och sedan kommer schackdragen, säger Gustav Hansson.

Mer läsning (PLUS): Vill skriva historia

Bilden: Gustav Hansson, Umeå BSKT.
Foto: Peter Hegethorn

x x x x x

MATCHGUIDE SM-KVARTSFINAL HERRAR

Norrköping–Umeå BSKT
Plats: Stadium Arena A.
Tid: Kl. 19:04 onsdag.

Tränarsnack
– Vi måste genomföra vår gameplan perfekt och komma ut med rätt energi. Vi ska njuta av stunden och kan vi sätta våra skott så får vi se vad som händer. Vi har alla spelare tillgängliga och åker till Norrköping med full trupp, säger Boris Balibrea.

Senast Umeå gästade Norrköping var det med bara åtta spelare – då var truppens U21-spelare upptagna med SM-spel och lyckades också kvalificera sig för ”Final four”.
– I klubben är vi väldigt stolta över laget insats, coachstaben för U21 och alla spelarna gjorde ett fantastiskt jobb. Den SM-turneringen ger mycket bra erfarenhet för det unga gänget, de får ta stora roller där och det hjälper deras utveckling. Stora SM-slutspelet mot Norrköping i år är  lite tidigt för våra ”rookies”, men allt detta är väldigt bra för framtiden, säger Boris Balibrea.

– Det finns väldigt mycket energi i gruppen och det märks att dom sett fram emot detta. Vi har tittat på detta datum ett bra tag och jobbat för att göra oss redo för just den här matchen. Vi ska göra allt vi kan för att få till en bra prestation. Vi ska göra det på vårt sätt med ett högt tempo i matchen, aggressiva i anfall och ett intensivt försvarsspel. Vi ska göra det tillsammans, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

No­te­ra att…
… Norrköping vann grundserien överlägset – tio poäng före tvåan Jämtland.
… En av Norrköpings många stjärnor är Nathan Dawit som värvades från Umeå.

Så spelas SM-kvarten
Bäst av fem i formatet H-B-H-B-H med hemmaplansfördel för Norrköping.
Match 1: Onsdag 23 mars (Norrköping).
Match 2: Lördag 26 mars (Umeå).
Match 3: Måndag 28 mars (Norrköping).
Ev. match 4: Torsdag 31 mars i Umeå.
Ev. match 5: Lördag 2 april i Norrköping.

Övriga kvartsfinaler:
Jämtland Basket – Köping Stars.
Södertälje BBK – Nässjö Basket.
BC Luleå – Borås Basket.

x x x x x

Semifinaler och final gäller bäst av sju.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.