Tar över som ligacoach

SBL Dam har fått en ny head coach.

Selma Delibasic tar klivet fram  i Högsbo Basket – efter att tidigare varit assisterande coach.

– Härligt att Selma Delibasic tar över rodret, en coach med struktur och no bullshit. Selma kommer att utmana gruppen till att tävla och spelarna kommer verkligen att få chansen till en nystart, säger Högsbos sportchef och tidigare coach Jonas Fredrikson.

Så här uttrycker nya head coachen det hela på klubbens facebook:
”Hur tänkte jag nu? Ibland tar man förhastade beslut och undrar hur man tänkte när man sa ja 😂..detta var inte ett sådant tillfälle.
Tiden är inne, for better or for worse, att ta risken eller chansen, beroende hur man ser på det, och se vad man kan koka ihop på SBL nivå. Detta blir ännu ett steg närmare det som är mitt slutliga mål i coachingkarriären.
Som en ganska privat person och ny inom basketvärlden i Sverige, har jag lyckats slippa höra skitsnacket som går runt..mindre huvudvärk. Men ibland så måste man säga/skriva vissa saker. Man kan tro eller tycka vad man vill om Högsbo Basket, men i min värld så var de de enda som höll dörren öppen när många dörrar stängdes förra sommaren. De tog risken då, och de fortsätter ge mig möjligheter att bli den bästa versionen av coach Selma som jag kan bli. That’s all that I have to say on that note.
Basketmässigt sett, kommer den kommande säsongen att vara tuff, utmanande, spännande men även rolig och motiverande… hoppas jag. Speciellt för spelarna för det är ju dom allt handlar om. Ärmarna har kavlats upp och arbetet fortskrider med att ta fram ett spännande och den mest tävlingsinriktade upplagan av era Högsbo Lions.”

x x x x x

Då finns det i dagsläget en trio kvinnliga head coacher i SBL Dam:
Alva Stark – Östersund.
Janel McCarville – Alvik
Selma Delibasic – Högsbo

I IK Eos var Irene Otamiri assisterande coach senaste säsongen, hon är även en av de fyra förbundscoacherna för svenska damlandslaget.

I Luleå Basket var Malin Holmqvist assisterande coach senaste säsongen. Samma uppdrag hade Marie Söderberg i Visby Ladies och Chioma Nnamaka i Uppsala Basket, samt Elsa Landberg i Norrköping Dolphins och Susanne Lysholm i Alvik.

Karin Key i Borås Basket – den klubben har dock meddelat att man drar sig ur ligaspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.