Mer coachbyte i ligan

En fin trend – ligan får ännu en kvinnlig head coach. denna gång är det i IK Eos LundI  det händer.  Irene Otamiri kliver upp från rollen som assisterande coach och tar över ligalaget efter Jan Hricko (som för sin del ska coacha Eos herrar)

Otamiri är tillika en av de fyra förbundscoacherna för svenska damlandslaget.

– Det är en ära att få coacha i min egen hemstad. Basketen har haft en avgörande roll i mitt liv och det är här i Lund det hela började. Jag tror starkt på det vi gör i Eos, och klubbens värderingar ligger i linje med mina egna. Det känns extra speciellt att få påbörja denna resan just här, säger Otamiri på klubbens facebook där hon fortsätter;

– Utmaningen är stor inför kommande säsong, redan inför förra säsongen hade vi många spelare som åkte iväg eller tillbaka till college, avslutade sina karriärer, eller fick erbjudande i andra länder och jag tycker att det är jätteviktigt att stödja spelare i denna typen av karriärutveckling. Även denna säsongen medför liknande utmaningar, men som de säger ”with every challenge lies opportunity” och jag ser framemot att få chansen att sätta min egen prägel på det. Jag hoppas att jag kan inspirerar spelare att ta denna resan tillsammans med mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.