Silly: Skyttar från Solna rör på sig

Niklas Larsson lämnar Köping Stars till förmån för Uppsala Basket – där han återförenas med sin tidigare coach i Köping Stars, Panagiotis Nikolaidis.

– Det ska bli väldigt kul att återförenas med Jotti. Det var såklart en stor bidragande faktor till mitt val att spela i Uppsala Basket. Att få spela med några av mina nära vänner är såklart också extra roligt, säger Niklas Larsson till klubbens hemsida

I det Uppsala som gör comeback i ligan ska vassa trepoängsskytten Larsson (moderklubb Solna Vikings) få en stor roll. Han har snittat nära 40 procent från trepoängsland under sina elva säsonger i SBL herr.

– Jag är glad att återförenas med Niklas i Uppsala. Niklas kommer ge oss skytte och balans i anfall och i försvar är han användbar på många olika positioner tack vare sin storlek. Det här blir Niklas tolfte säsong i SBL och hans rutin kommer vara viktigt för oss både på planen och i omklädningsrummet, säger Panagiotis Nikolaidis.

x x x x x

Köping Stars har å sin sida klart med en ny vass distansskytt i form av Andreas Jönsson (moderklubb Solna Vikings), som kommer från collegespel med West Virginia Tech. Jönsson har ett karriärsnitt i college på 46% från trepoängslinjen.

– Andreas är en skytt som är värvad för att göra oss bättre från trepoängslinjen, vilket var ett av våra stora problem ifjol, säger Köpings coach Torbjörn Gehrke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.