Silly: Ny topp klar för nykomling

Snacka om scenförändring – efter att Borås Basket lagt ned damlaget bildades nya Sjuhärads Basket som fick nådiga nicken från förbundet att överta ligaplatsen och vips kommer den ena toppspelaren efter den andra.

Först briserade bomben Elin Ljunggren och nu är även Paula Juhlin officiellt klar för liganykomligen. Två synnerligen erfarna och kompetenta spelare som gör skillnad – båda lämnar topplaget Alvik Basket.

– Det känns jättekul att ha skrivit på för Sjuhärads Basket! Jag tror verkligen att det kan vara något bra på gång i klubben och jag hoppas att jag kan komma in och bidra med rutin och bra spel.  Klubben erbjöd en bra helhet för mig när det kommer till jobb och basket. Jag kände också att det finns en plan för framtiden och ett stort engagemang för att det ska fungera med en satsning på damlaget, säger Paula Juhlin till klubbens hemsida.

x x x x x

En spelare som blir kvar i sin klubb är Högsbos lagkapten Ida Fredrikson – förlängt kontrakt är kirrat.

– Vi är redo att ta revansch för förra säsongen där vi inte riktigt nådde vårt mål. För egen del är jag precis nyopererad och ser fram mot ett år utan smärta, äntligen, säger Ida Fredrikson till klubbens facebooksida.

– En av lagets största krigare och eldar alltid i försvaret. Kul att Ida vill haka på ännu ett år. Offensivt ser jag fram emot att se vad hon kommer att skapa för sig själv och hur långt hon tar sitt eget spel i årets upplaga av SBL Dam, säger coach Selma Delibasic.

x x x x x

Förlängt kontrakt gäller även för Sofia Hägg i Luleå Basket. Förra säsongen tvingades hon till tre månaders uppehåll (blodpropp i lunga) men kom tillbaka i spel.

– Att Sofia skriver på för ett år till gör i första hand att vi får ytterligare en spelare på otroligt hög nivå med en tydlig spets. Men det gör också att vi börjar likna förra årets lag. Jag är väldigt glad att många valt att stanna men också att få se Sofia göra en full säsong. Sofia var verkligen i gång innan breaket förra året och har definitivt en växel till, säger coach Robin Sandberg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.