Klart: Ligameriterad till Umeå

För fyra år sedan var unge lovande pointguarden William Eriksson-Hansson från Luleå på besök i Umeå för tryout. Då blev det ingenting – men nu har han som mer erfaren 24-åring skrivit tvåårskontrakt med Umeå BSKT.

Poängfarlige spelfördelaren från BK Vråken i Luleå har testat på ligaspel med Uppsala och BC Luleå innan han de senaste två åren spelat i Superettan med Wetterbygden Stars i Huskvarna.

– Vi är nöjda med att kunna fortsätta på inslagna vägen med målet att bygga en bättre och djupare svensk kärntrupp för att göra oss mer konkurrenskraftiga i ligan, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

”Jag är väldigt glad över att jag och klubben har kunnat komma överens inför kommande säsonger. Vi har varit nära att skriva på under tidigare år men av olika anledningar har det inte blivit av. Denna säsong kändes det rätt för mig och min basketutveckling att skriva på och jag ser väldigt mycket fram emot att få börja träna med laget”, säger William Eriksson-Hansson på klubbens Instagram.

Umeås hittills klara svenska spelare för 22/23:
Förlängt kontrakt: Gustav Hansson.
Nyförvärv: Daniel Hansson (Nässjö Basket), David Czerapowicz (Arka Gdynia, Polen), Alexander Yemane (BC Luleå), Jacob Jangered (IK Eos), William Eriksson-Hansson (Wetterbygden Stars).
Klara importer för 22/23: Will Butler (förlängt kontrakt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.