Silly: Väljer guldklubben

Under årets första landslagssamling fanns forwarden Sofie Ljungcrantz med – nu är det klart att25-åringen byter klubb inför säsongen 22/23 och går från IK Eos till guldklubben Norrköping Dolphins. Senaste ligasäsongen snittade hon tio poäng, 3.5 returer och 1.5 assist på 26 min/match.

– Sofie har de två senaste säsongerna imponerat stort och jag ser verkligen fram emot att se vad hon kan göra hos oss. Hon har många uppsidor som jag tror vi kan jobba hårt med för att utveckla vidare, säger Dolphins-coachen Kevin Taylor Lundgren.

– Tycker att det verkar vara en superbra klubb, med bra organisation. Jag gillar hur de spelar, energin på planen. Spelare verkar trivas, många stannar och det är ett gott tecken. Det är också en trygghet med Kevin som coach. Jag vill satsa på basketen, komma till ett topplag och ser fram emot att se att utvecklas i Norrköping, säger Sofie Ljungcrantz till Norrköpings Tidningar.

I fortsatta lagbygget hoppas Dolphins på att få in klubblösa Lovisa Hjern som startande pointguard, på listan finns även en USA-center.

x x x x x

Östersund Basket behåller egna 18-åriga produkten Erika Vikström, som skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Erika är otroligt ambitiös och hon hittade verkligen sin identitet som spelare förra säsongen. Hon har främst utvecklat sitt skytte och kan nu ses som en riktigt vass skytt. Ser fram emot att jobba med Erika ytterligare ett år, säger lagets coach Alva Stark till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.