Umeå hoppas på mer vinst

Umeå BSKT är en i raden av klubbar som haft det extra kämpigt under pandemin, bland annat försvann intäkterna från affärsnätverket då frukostträffarna med företagen inte gick att genomföra under tiden med restriktioner.

Inför säsongen 22/23 har klubben aviserat en höjd budget för satsningen på nästa steg. Umeå jobbar aktivt på spelarmarknaden under silly season och har därtill värvat Janne Enjebo som ny klubbdirektör (från 1 augusti).

Till Bloggen har kommit frågor om varifrån pengarna till satsningen kommer? – då Umeå BSKT samtidigt släpar efter med en skuld till Umeå kommun (som efter senaste avbetalning ska ligga lite under en halv miljon).

Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby säger så här;
– Det har varit tufft under pandemin och inte minst när det gäller likviditeten, men vi har efter hand klarat av betalningar av skatter och till leverantörer, med mera. Vi har kvar en skuld till kommunen. Det som som gör att vi nu kan satsa framåt handlar i huvudsak om att vi har nya sponsorer. Tanken är sedan att när hjulen snurrar och vi börjar vinna fler matcher så ska publiken också öka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.