Silly: MVP tillbaka i topplaget: ”Wow”

Efter några turer och andra bud att ta ställning till har det nu landat i att förra säsongens mångfaldigt prisade MVP Brooke McCarthy Williams skrivit på nytt kontrakt med Luleå Basket. Därmed har topplaget i norr i princip säkrat samma lag som förra säsongen – då blev det silver och 22/23 ska det tävlas om guld igen, fast denna gång med Södertälje BBK som huvudmotståndare…

McCarty-Williams utsågs 21/22 till Årets Artist, Årets Försvarare, Årets Guard och Årets MVP. Hon snittade 21,8 poäng, 4,1 assist, 3,2 returer och 3,0 steals i SBL Dam och stod för ett högprocentigt skytte (43,7 % på 3-poängarna).

– Wow, vilken nyhet! Och vilken säsong vi kommer få i Luleå! Brooke är på en fantastisk nivå och att vi får behålla en sådan spelare tyder på mycket. Det betyder också att stora delar av förra årets lag är kvar till nästa säsong. Jag tror jag har skrivit kontinuitet tio gånger redan men ni får det en gång till. Med Brooke får vi kontinuitet och en stjärnspelare, säger head coach Robin Sandberg.

Noterbart: Förra säsongen förlorade Luleå bara två matcher i grundserien – det var mot Wetterbygden och A3 Umeå. Båda dessa klubbar har inför 22/23 dragit sig ur ligan.
I SM-slutspelet förlorade Luleå tre matcher – det var i finalserien mot Norrköping Dolphins.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.