Silly: Lång spets i norr

BC Luleå spetsar truppen med  208 centimeter långe amerikanen Michael Gilmore. Den 27-årige forwarden har efter college spelat i Oostende i Belgien, Phoenix Hagen i Tyskland och kommer närmast från förra säsongens inhopp i NBA G-League med Raptors 905 och Wisconsin Herd.

– Han har varit på ganska hög nivå och inte riktigt fått landa i en trygghet i sin roll de senaste säsongerna. Dels med Oostende som är ett erkänt belgiskt topplag och likadan sits i NBA G-League i fjol. Tanken är att han ska utvecklas och få ut mer av sin potential i en större roll hos oss. Han har spelat med De’Riante Jenkins i VCU, har tränat under sommaren med Brandon Rozzell och även spelat mot LaDarien Griffin tidigare. Det är självklart att det är en fördel för oss. Vi känner att vi har ganska bra koll på honom och har fått goda vitsord, säger BC Luleås coach Peter Öqvist.

– Jag har pratat med både Brandon och De’Riante. Båda två har sagt mycket gott om BC Luleå och jag är säker på att det kommer vara ännu bättre än vad de berättat. Det spelade en stor roll i mitt klubbval att få prata med dem och att höra från personer jag känner hur de upplevde sin tid i Sverige, säger Gilmore själv i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.