Silly: Klubb klar för stjärnskottet

Förra säsongen spelade Divora Alem i Helsingborg och snittade 8.4 poäng, 5.5 returer, 4.0 assists och 1.5 steals per match. Som 20-åring utsågs hon till ”Årets stjärnskott” säsongen 21/22. Efter att Helsingborg dragit sig ur ligan så är det nu klart med ny klubb – som blir Alvik Basket.

– Jag trivdes väldigt bra i klubben jag spelade för och rollen jag fick ta förra säsongen. Att spela min tredje ligasäsong för Alvik ger mig samma känsla därför känns det väldigt rätt. Jag är taggad på att träffa laget och jag litar på coach Mady., säger Divora ”Debbie” Alem i ett uttalande.

Alvik Basket har vidare förlängt kontraktet för egna produkten Hanna Jolinder och in i ligatruppen kommer från egna ungdomsleden går även Alice Curman.

x x x x x

Uppsala Basket damer är kvar i ligan. Senaste nytt för truppen är att guarden Crystel Bittar kritat på förlängt kontrakt.

– Det här blir Crystels tredje säsong i Uppsala och hon räknas nu in bland de mer erfarna spelarna. Förväntningen är att hon ska axla ett stort ansvar på bakplan och därmed ge energi till laget, säger coachen Chioma Nnamaka.

x x x x x

Högsbo Basket som tdigare gjort klart med nya amerikanskan Devon Brookshire jobbar vidare med truppen för 22/23. Klart är nu att viktiga kuggen Louise Noaksson har signat för en ny säsong.

Coachen Selma Delbasic skriver; ”Det har spekulerats mycket om ”Lojsan” den senaste tiden och vart hon skulle ta vägen. I mitt huvud fanns flera möjliga alternativ till vad hon skulle vilja göra och jag är glad att alternativ fyra vann vilket gör det möjligt att visa hur seriös hon var när hon sa: New year – new me”… no pressure. NU KÖR VI!”

Ett svensk nyförvärv i Göteborg blir forwarden Signe Persman, som lämnar Borås.
Delbasic: ”En duktig spelare som återhämtat sig från en stor skada. Det ska bli intressant att se hur mycket Signe tar för sig i vad som kommer att bli Signes första ”riktiga” säsong i SBL dam.”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.