Silly: Värvar armékniv

Köping Stars tredje amerikan till truppen för 22/23 blir Travis McConico, 25-årig forward på 198 cm, från Jacksonville i Florida, som närmast hämtas från spel i andraligan i Finland. För Tapiolan Honka snittade han 24 poäng, 10 returer och närapå 7 assists.  

– Vi får en komplett spelare som kan spela på alla positioner – om än undantag för centerpositionen. Jag jämför honom med en schweizisk armékniv. Med multifunktioner som att spela fysiskt, ta returer och göra poäng från olika positioner, säger Köpings coach Torbjörn Gehrke.

x x x x x

Superettans toppguard Jan Tratnik förlänger och spelar med KFUM Kalmar Basket i SBL kommande säsong.

– Med sin erfarenhet blir han väldigt viktig för vår i övrigt väldigt unga spelartrupp. På planen är han en ledare som få och otroligt skicklig. Det ska bli spännande att se honom spela i svensk baskets finrum, säger sportchef Jonas Sjöberg.

I Superettan snittade 32-årge slovenen Jan Tratnik (190 cm) 21,4 poäng, 8,6 returer och 8,0 assists.

x x x x x

Uppsala Baskets herrar är tillbaka i ligan. Panagiotis Nikolaidis rekryterades som ny head coach i juni. Nu är det klart med assisterandee coach -från grekiska Olympiakos hämtas Dimitris Aristotelous.

x x x x x

Uppsala Basket damer är kvar i ligan. Senaste nytt för truppen är att guarden Crystel Bittar kritat på förlängt kontrakt.

– Det här blir Crystels tredje säsong i Uppsala och hon räknas nu in bland de mer erfarna spelarna. Förväntningen är att hon ska axla ett stort ansvar på bakplan och därmed ge energi till laget, säger coachen Chioma Nnamaka.

x x x x x

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.