Läget i Umeå BSKT

Mycket är gjort vad gäller silly season för SBL Herr. Det finns klubbar med kompletta trupper, sedan betyder det förstås inte att en komplett trupp är klar – saker kan som vanligt fortfarande hända.

Tunga värvningar har gjorts – inte minst i de förmodade topplagen där senaste SM-finalens lag Norrköping och Jämtland kommer att gå in som favoriter i en säsong som 22/23 för de två toppklubbarnas del även innebär att testa på spel ute i Europa.

BC Luleå kommer i ny tappning och där får man anta att det tar ett tag att spela ihop laget – där Samuel Berkelund ännu har en bra bit kvar på sin rehab efter hälseneskadan.

Flera lag har förstås ett gäng nya importer där det återstår att se vilka som är fågel och vilka som är fisk. Nässjö har hela 15 spelare klara och toppar därmed i numerären, ser ganska intressant ut – man hoppas att Sheriff Drammeh kan få en skadefri säsong.

En tidig känsla är att Borås kommer att likna Borås och att Köping kommer att likna Köping. Av de mer etablerade så ska det bli ett tunnare Södertälje BBK med bantad herrbudget.

Nykomlingen Kalmar ser på förhand tunt ut och Fryshuset ger inte direkt skrämselhicka. Uppsala har värvat Niklas Larsson men har en del jobb kvar med truppen till återkomsten i ligan.

När det gäller Umeå BSKT är läget denna dag den 1 augusti att åtta spelare är klara och presenterade.

Förlängt har Will Butler, Gustav Hansson och Anton Lindqvist.
Nyförvärven är Daniel Hansson (Nässjö Basket), David Czerapowicz (Arka Gdynia, Polen), Alexander Yemane (BC Luleå), William Eriksson-Hansson (Wetterbygden Stars), och Jacob Jangered (IK Eos).

Bloggens analys: Ser riktigt bra ut vad gäller de svenska spelarna mer erfarna bröderna Hansson i spetsen och där återstår förstås att knyta upp lokala unga namn och då inte minst U20-landslagsmannen Nils Botold. På importsidan är det just nu så att centern Will Butler är den ende på kontrakt. Men räkna kallt med att lagets ”hjärta” Cole Welle kommer att vara med ännu en säsong. På ”att göra-listan” finns att hitta en bra amerikansk forward för position tre. Ett stalltips är att Umeå inte kommer att ha det minsta bråttom med någon fjärde och sista import.

På nytt jobb: Den mycket meriterade spelaren, ledaren, tränaren och coachen Jan Enjebo har just i dag den 1 augusti börjat sitt nya jobb som  klubbdirektör i Umeå BSKT.

– Det känns bara bra, jag sitter med planering och har en del möten inbokade denna vecka. Coach Boris Balibrea är på plats den 4 augusti och sedan startar lagträningarna måndag 8 augusti. Arbetet med nya trägolvet i hallen på Gammlia pågår fram till den 23 augusti så fram tills dess kommer vi hatt ha träningarna i nya hallen på Teg, berättar Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.